Osnivačica je i savjetnica u Zavodu za upravljanje destinacijom AngitaBiz iz Maribora gdje radi na strateškom planiranju i razvoju turizma, te upravlja EU projektima u turizmu.
Deset godina je radila na Multidisciplinarnom istraživačkom institutu na poslovima regionalnog turističkog razvoja, razvoja turističkih standarda, te na marketingu turističkih proizvoda. Radila je na pripremi i usvajanju Strategije razvoja gastronomije u Sloveniji.
Vodila je brojne EU projekte za područje razvoja kulturnog turizma, gastro turizma, na razvoju ruralnog turističkog odredišta, te na razvoju termalnog i spa turizma u turističkim destinacijama u Sloveniji.
Turizam hrane i pića raste u svjetskim razmjerima, a kulinarski turizam igra važnu ulogu u razvoju destinacije. Slovenija je 2006. godine usvojila prvi dokument o gastronomiji, kulinarstvu i enologiji u obliku jedinstvene strategije.
Uvodno izlaganje otkrit će put pripreme i usvajanja Strategije razvoja gastronomije u Sloveniji, te kako je na osnovu iste Slovenija dobila kandidaturu za Europsku regiju gastronomije 2021.
Što regije moraju prihvatiti u okviru svoje kulinarske povijesti i kako uključiti gastronomiju u turističku ponudu, pitanja su na koja ćemo dobiti odgovore i možda pokrenuti slične projekte i kod nas u Bosni i Hercegovini.