Božena Bohm Kaltak

Božena Bohm Kaltak, voditeljica UNDP ureda u Mostaru
Božena Bohm Kaltak, voditeljica UNDP ureda u Mostaru predavačica na Konferenciji Apriori Turizam 2019

Božena Bohm Kaltak

Voditeljica regionalnog programa za Hercegovinu u UNDP

Životopis

Voditeljica je regionalnog programa za Hercegovinu u Razvojnom programu Ujedinjenih nacija (UNDP) i vodi projekt Via Dinarica od 2013. godine. 

Radila je kao ključna ekspertica na projektima tehničke pomoći u Direkciji za europske integracije BiH, koje je financirala Europska unija, a koji su bili izuzetno važni za uspostavu struktura neophodih za provedbu programa prekograničnog i među-državnog Predpristupnog instrumenta (IPA) pomoći.

Gđa. Kaltak je imala brojne angažmane, kako domaće tako i međunarodne, u polju regionalnog razvitka te prekogranične suradnje. U periodu od 1993. – 2003. vodila je programski odjel Regionalnog ureda Visokog povjerenika za izbjeglice Ujedinjenih nacija (UNHCR) za južnu Bosnu i Hercegovinu.

Magistrica je europskih integracija i profesorica engleskog jezika i književnosti. Diplomirala je te magistrirala na Univerzitetu u Sarajevu.

Tema

Nastavak projekta Via Dinarica

Via Dinarica je svrstana na svjetsku turističku mapu kao turistički hotspot baziran na prirodi. Zahvaljujući Via Dinarici BiH je pridobila globalnu pažnju u publikacijama kao što su National Geographic, The Guardian, Lonely Planet, Outside Magazine, The Vogue, The Independent i drugi koji veličaju ljepotu i jedinstvenost Bosne i Hercegovine u kontekstu turističke destinacije.

Staza Via Dinarica je srce projekta i proteže se duž južnog planinskog lanca Dinarica u jugoistočnoj Europi preko Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Projekt će unaprijediti koncept Via Dinarice kao mehanizam koji povezuje kulturne, povijesne i prirodne resurse, radeći u partnerstvu s relevantnim institucijama i drugim dionicima te otvarajući mogućnosti za život i stvaranje radnih mjesta u korist ruralnih zajednica.

Projektu Via Dinarica slijedi naredna faza financiranja kroz koju će se područje koje obuhvata afirmirati kao međunarodno priznati turistički brand i razvojnu platformu za lokalne zajednice.

Kontakt

UNDP Ured u BiH
www.ba.undp.org

Projekt Via Dinarica
www.viadinarica.com