Antonija Jozić

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice
Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice predavačica na Konferenciji Apriori Turizam 2019

Antonija Jozić

Gradonačelnica Pleternice

Životopis

Antonija Jozić je 2013. godine izabrana za prvu ženu grada Pleternice. 

Tema

Unapređenje turističke infrastrukture na primjeru EU projekta „Kulturna ruta gange i bećarca“

„Kulturna ruta bećarca i gange“ naziv je projekta financiranog iz EU sredstava kroz program IPA CBC CRO – BIH – MNE kojeg su uspješno prijavili Grad Pleternica (RH) kao nositelj projekta i Općina Tomislavgrad kao partner u projektu.

Ukupnu vrijednost projekta od 2,35 milijuna eura sufinancira Europska unija s 85 posto, a ostatak Grad Pleternica i Općina Tomislavgrad. Projekt će trajati 28 mjeseci.

Općini Tomislavgrad pripada milijun eura i s tim iznosom financirati će svoj dio projekta koji podrazumijeva uređenje Trga gange i hajdučke družine, obnavljanje fasade zgrade Kulturno-informativnog centra, izgradnju 7 km Puta hajdučke družine, te niz drugih aktivnosti.

Cilj projekta je oživljavanje nematerijalne kulturne baštine bećarca i gange koja će postati kulturno-turistička atrakcija ovih destinacija, popraćena jedinstvenom turističkom infrastrukturom koja će joj osigurati održivost. Kroz projekt će se osnovati ured za turizam u Gradu Pleternici i Općini Tomislavgrad u kojem će se uposliti Destinacijski menadžeri, te umrežavanje, brendiranje i promocija turističkih destinacija, stvaranje promotivnih proizvoda destinacije, osnivanje poljoprivredne zadruge i niz drugih aktivnosti koje će pridonijeti jačanju gospodarstva na ovim područjima.

Kontakt

Grad Pleternica, Republika Hrvatska
www.pleternica.hr